ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

LOST ΟΜΑΔΑ Ε

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΙΠΩΣ ΚΑΙ..........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ!!!!!(basket and epsilon)

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΑΝΩ ΜΑΣ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ-ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!

ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.............!!!!!!!!!!!!!

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΒΡΑΙΟΙ:ΕΒΡΑΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Μια αλήθεια που ακούγεται πρώτη φορά...!!!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001

ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.Ο.Ε Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων ΕΝΑ ΑΠΟΚΑΛΙΠΤΙΚΟ VIDEO ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΟΣΕΙΣ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ο εκτουρκισμός των Ελλήνων Ιεραρχών....!!!!

“Ευεργέτημα κατά του κ. Βαρθολομαίου ή επικοινωνιακό τερτίπι του κ. Ερντογάν;


Του Μανόλη Καρέλλη, πρώην δημάρχου και ευρωβουλευτή

Με χρονολογία 19 Οκτωβρίου 2009 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνέταξε επιστολή που απέστειλε σε περίπου 70 ιεράρχες του οικουμενικού θρόνου - εκτός των καλουμένων “νέων χωρών” - με την οποία τους καλούσε εφ’ όσον το επιθυμούν, να καταθέσουν αίτηση για την απόκτηση τουρκικής υπηκοότητας.

Συγκεκριμένα ο κ. Βαρθολομαίος πληροφορούσε τους επαρχιακούς ιεράρχες του οικουμενικού θρόνου ότι: “Ο εξοχώτατος πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εις παλαιοτέραν επίσημον συνάντησιν αυτού μετά του εξοχωτάτου κ. Κωνσταντίνου Καραμανλή, πρωθυπουργού τότε της Ελλάδος, και της εξοχ. υπουργού Εξωτερικού επιτίμου κ. Μπακογιάννη (Ιανουάριος 2008), γενομένης συζητήσεως περί του οικουμενικού πατριαρχείου και των δυσκολιών ως τούτο αντιμετωπίζει περί την στελέχωσιν αυτόν, λόγω της συρρικνώσεως του ενταύθα ομογενειακού στοιχείου, οπόθεν τούτο αντλεί τα εν Τουρκία αρχιερατικά και άλλα στελέχη του, συνεπεία της κατά τας τελευταίας εννέα δεκαετίας νέας πραγματικότητος, είχε την καλοσύνην να υποσχεθεί ότι προς διευκόλυνσιν της Εκκλησίας, η έντιμος κυβέρνησίς του θα παράσχει την τουρκικήν υπηκοότητα εις τους εν τω εξωτερικώ μη Τούρκους υπηκόους Αρχιερείς του θρόνου, εφ’ όσον ούτοι το επιθυμούν, χωρίς υποχρέωσιν παραιτήσεως εκ της ην ήδη ούτος κατέχουν ετέρας υπηκοότητος. Την όντως ιστορικήν πρότασιν και υπόσχεσιν ταύτην, επανέλαβεν ευγενώς ο κ. Ερντογάν προς ημάς, κατά την εν Πριγκήπω πρόσφατον συνάντησιν ημών, και δη εξ ιδίας αυτού πρωτοβουλίας και ενώπιον πολλών παρισταμένων”.

Και η επιστολή του κ. Βαρθολομαίου συνεχίζεται ως εξής:



“Λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων Αρχιερέων σήμερα συρρικνούται επί μάλλον και μάλλον και οι προς αρχιερατείον εκλόγιμοι δεν είναι πλέον πολλοί εν Τουρκία, ατάκτως θα αντιμετωπίσομεν προσεχώς μεγάλας δυσκολίας περί την στελέχωσιν και ευστάθειαν του αγιωτάτου Αποστολικού οικουμενικού θρόνου εν τη σεβασμία φυσική αυτού καθέδρα και την ανάδειξιν νέων πατριαρχών εις το μέλλον, εφ’ όσον, βεβαίως, ήθελε συνεχισθεί η σήμερον κρατούσα κατάστασις. Συνδιασκεψάμενοι όθεν και μετά των μελών της περί ημάς Αγίας και Ιεράς Συνόδου και εξατάσαντες ενδελεχώς την ευγενή προσφοράν του κ. πρωθυπουργού και της εντίμου τουρκικής κυβερνήσεως, ήχθημεν εις την απόφασιν όπως ολοθύμως προτείνομεν εις πάντας τους μη έχοντας την τουρκικήν υπηκοότητα ιερωτάτους μητροπολίτας του θρόνου να κάμουν χρήσιν του ευεργετήματος τούτου, εφ’ όσον ασφαλώς το επιθυμούν, χωρίς η αποδοχή της προσφοράς ταύτης να αποτελεί μείωσιν, ουδέ κατ’ ελάχιστον, της εθνικής, εκάστου φιλοτιμίας, αφού ως ελέχθη, δεν τίθεται θέμα απαρνήσεως της ην ήδη κατέχει ετέρας υπηκοότητος”.

Και η κατάληξις της επιστολής του κ. Βαρθολομαίου προς τους ιεράρχες του οικουμενικού θρόνου: 


“Eπιφυλασσόμενος όπως εν περιπτώσει καταφατικής απαντήσεως αποστείλωμεν υμίν τα προς συμπλήρωσιν δικαιολογητικά και τας σχετικάς οδηγία, ευχόμεθα υμίν αδελφικώς τα άριστα κατά Θεού, ου η χάρις και το άπειρον έλεος είησαν μεθ’ υμών”.

Για την εξαιρετικά σημαντική - “όσο και πρωτοφανή, ασφαλώς - εξέλιξη ο κ. Βαρθολομαίος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπον Δημήτριο και την επαρχιακή σύνοδο της Αμερικής κατά την επίσκεψίν του στις ΗΠΑ, το τέλος του περασμένου έτους.

Αντίστοιχη ενημέρωση, έκανε, το φθινόπωρο του 2009, και στους ιεράρχες της ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, στο περιθώριο της επίσκεψής του στο νησί.

Και οι μεν ιεράρχες της Αμερικής αποποιήθηκαν το “ευεργέτημα” κατά τον κ. Βαρθολομαίο, του Ερντογάν, με το επιχείρημα ότι “έχουμε ήδη δύο υπηκοότητες, δεν μπορούμε να αποκτήσουμε και τρίτη”, ενώ οι ιεράρχες της Κρήτης (όπως και της Δωδεκανήσου) συμφώνησαν για την απόκτηση της τουρκικής υπηκοότητας και συμπλήρωσαν τα “χαρτιά” της τουρκικής πολιτείας που τους προμήθευσε ο κ. Βαρθολομαίος.



Αυτές τις μέρες, μάλιστα, οι αποδεχθέντες το “ευεργέτημα” του πρωθυπουργού της Τουρκίας συνωστίζονται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες της τουρκοποίησης.

Αυτό είναι το σύντομο χρονικό της επιχείρησης του τουρκικού “ευεργετήματος” κατά τον κ. Βαρθολομαίο - με μια άλλη διατύπωση του επικοινωνιακού επιχειρήματος του αριστοτέχνη στο είδος Τούρκου πρωθυπουργού.

Θα μου επιτραπεί να παραθέσω ορισμένες σκέψεις και να διατυπώσω την κριτική μου.

Ο οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναφέρεται στην πολυσήμαντη επιστολή του στη συρρίκνωση του ομογενειακού στοιχείου (της Τουρκίας) “συνεπεία της κατά τας τελευταίας εννέα δεκαετίας, νέας πραγματικότητας”;

Ποια, όμως, είναι αυτή η νέα πραγματικότητα.

Μα, βέβαια, οι διωγμοί του ελληνισμού και η γενοκτονία που επιχειρήθηκε σε βάρος του ελληνικού (και όχι μόνο) στοιχείου στις αρχές του εικοστού αιώνα, ο “συνωστισμός’ κατά Ρεπούση στη Σμύρνη το 1922 και η κατά του ελληνισμού επιχείρηση του 1955, δράστες των οποίων επιχειρήσεων εξολόθρευσης του ελληνισμού ήταν το τουρκικό κράτος, κάτι το οποίο παρασιωπάται.

Δεν αναφέρεται, επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος στην απαράδεκτη μείωση του οικουμενικού πατριαρχείου και του χριστιανισμού που αυτό εκφράζει με την εγκατάσταση του προκρούστειου περιορισμού των εκλογίμων για το πατριαρχικό αξίωμα, ή το αξίωμα του Συνοδικού στους Τούρκους υπηκόους.

Αυτός ο περιορισμός όχι απλώς αποδυναμώνει τον οικουμενικό χαρακτήρα του πατριαρχείου αλλά το εξουδετερώνει πλήρως καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το “ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος, ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρρεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς εις εστέ εν Χριστώ Ιησού” που αποτελεί και τον ορισμό της οικουμενικότητας και που, “κατ’ οικονομίαν” τροποποιείται με ένα “ένι Τούρκος υπήκοος”.

Δεν ασχολείται, ακόμα, ο κ. Βαρθολομαίος αλλά ούτε και όσοι από τους ιεράρχες του οικουμενικού κλίματος αποδέχθηκαν το ευεργέτημα της τουρκικής υπηκοότητας με την κατηγορηματική άποψη της επιτροπής της Βενετίας που είναι γνωστή ως το θεσμοθετημένο όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με την οποία ο όρος που θέτουν οι τουρκικές αρχές για την τουρκική ιθαγένεια που πρέπει να έχουν οι κληρικοί του πατριαρχείου αποτελεί, εκτός από προσβολή για τον χριστιανισμό και υπονόμευση της οικουμενικότητας και παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.

Εννοείται ότι, αυτή την άποψη της επιτροπής της Βενετίας έπρεπε να είχε υψώσει σαν σημαία και η Ελληνική πλευρά η οποία, όπως βεβαιώνεται από πολλές πλευρές, συμφώνησε με την “Τουρκοποίηση” των ιεραρχών της Κρήτης και της Δωδεκανήσου επί των ημερών του προβληματικού κ. Δρούτσα, αφού υπέκυψε στη γοητεία του Ερντογάν.

Και κάτι ακόμα για τον κ. Βαρθολομαίο: Τον έχουμε ακούσει επανειλημμένως να ασκεί έντονη κριτική εναντίον των Ελλήνων Αρχιερέων που βρίσκονται εκτός του πατριαρχικού κλίματος γιατί ακολουθούν τους νόμους της ελληνικής πολιτείας ενώ υπάρχουν ιεροί κανόνες που έπρεπε να ισχύουν γι’ αυτούς. Πως, όμως, ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος δέχεται ένα νόμο, αυτόν της τουρκικής πολιτείας που περιορίζει στους Τούρκους υπηκόους το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι σε πατριαρχικά αξιώματα ενώ υπάρχει η επιταγή του Απόστολου Παύλου που αποκλείει τον οποιονδήποτε αποκλεισμό (προς Γαλάτας επιστολή 3, 28-29).

Και κάτι, τέλος, για τους Κρητικούς ιεράρχες που δέχθηκαν τον, έστω και περιορισμένο, “εκτουρκισμό”:

Nομίζω ότι η συμπεριφορά των αυτή είναι συμβατή με τον 19ο αιώνα της Ιστορίας της Κρήτης που αναλώθηκε σε μία σειρά πολυαίμακτων επαναστάσεων για την ένωση με την Ελλάδα και την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας, αυτής που τώρα τεμαχίζεται;




ΠΗΓΗ: ΠΑΤΡΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ


Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ευ. Μπεξής: "Ο Βαρθολομαίος είναι Τούρκος Υπήκοος.!!!"

Κ. Βαρθολομαίο, κατέχεις την υπέρτατη ξεφτίλα...
Είσαι και χαρούμενος που γιορτάζεις την πατρίδα σου ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!!

Ο Ευ. Μπεξής ξεφτιλίζει τον Προδότη Βαρθολομαίο



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε Εβραϊκή Σύναξη στη Νέα Υόρκη... ΑΝΗΜΕΡΑ 28ης Οκτωβρίου 2009!!!!!



ΤΥΧΑΙΟ;;;; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩΩΩΩ.....!!!!!!!!!!!!


«Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 2009, ημέρα Τετάρτη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος πήγε και προσκύνησε τους Εβραίους, μέσα στην μεγαλύτερη Συναγωγή τής Νέας Υόρκης, την περίφημη «Park East Synagogue»!

Κανένα ελληνικό ΜΜΕ δεν μετέδωσε αυτή την συγκλονιστική είδηση, ούτε κάν το «Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων» που κάλυψε λεπτό πρός λεπτό το πρόσφατο ταξίδι του κ.κ. Βαρθολομαίου στις ΗΠΑ (20 Οκτωβρίου έως 6 Νοεμβρίου 2009).



Περιφρονώντας τους Ιερούς Κανόνες τής Ορθοδόξου Εκκλησίας (ΜΑΣ) που απαγορεύουν στους Χριστιανούς να εισέρχονται στις Εβραϊκές Συναγωγές (οι μέν λαϊκοί παραβάτες πρέπει να αφορίζονται, οι δε κληρικοί να αποσχηματίζονται με συνοπτικές διαδικασίες!) ο Πνευματικός Ηγέτης του Γένους Των Ρωμηών Βαρθολομαίος Αρχοντώνης ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ με τους φονιάδες του Χριστού μέσα στην μεγαλύτερη Εβραϊκή πόλη του κόσμου, την θρυλική Νέα Υόρκη (γνωστότερη ως... Jew York).

Ντροπή σου, κύριε Βαρθολομαίε!!! Και καλά: Το έκανες αυτό το έγκλημα, γιατί απαγόρευσες στους δημοσιογράφους να το γνωστοποιήσουν στον Ελληνικό Λαό: Προφανώς, διότι γνωρίζεις το σκάνδαλο που θα προκληθεί αν οι Ορθόδοξοι Έλληνες μάθουν ότι συμπροσεύχεσαι με τους Εβραίους στις Συναγωγές τους.

ΠΗΓΗ:

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ.!!!!!!!
ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ....
ΕΓΩ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...
ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ!!!!!

Με ελληνικούς Υπότιτλους.!!!

ΜΕΡΟΣ 1ο...



ΜΕΡΟΣ 2ο.....


Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Πως μπορείτε να πάρετε χρήματα πίσω, από τράπεζες!!!!



Το ΙΝΚΑ/ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ με έδρα την Αθήνα, οδός Ακαδημίας 7, τηλ: 210 3632443,

Και η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ με έδρα την Αθήνα οδός Ραγκαβή 101 τηλ 210 6457133, κιν 6977417052 σε συνεργασία, ενημερώνουμε τους δανειολήπτες ότι με βάση τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων:

- 430/05 και 1219/01/15/2007 Ολομέλεια Αρείου Πάγου,

- 5253/03 και 6291/00 του Εφετείου Αθηνών,

- 1119/02 και 1208/98 του Πολυμελές Πρωτοδικείου Αθηνών,

- 961/07 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο μέρος που έχει καταστεί αμετάκλητη,

- 1896/2007, 3441/2007, 726/2004 του Ειρηνοδικείου Αθηνών,

- αντίστοιχες θέσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή,

- αλλά και της από 24-06-2008 υπ.αρ Ζ1 απόφασης του Υπουργού Ανάπτυξης,

κρίθηκαν παράνομα και καταχρηστικά τα ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ, πού πλήρωσαν στις Τράπεζες σύμφωνα με συμβάσεις δανείου και οτι δύνανται οι δανειολήπτες να τα διεκδικήσουν και να τα λάβουν πίσω, καθώς και για τις ΠΟΙΝΕΣ ΠΡΟΩΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ (ΠΕΝΑΛΤΙ), που απαίτησαν και εισέπραξαν οι Τράπεζες όταν κάποιος καταναλωτής – δανειολήπτης, καταβάλλει το υπόλοιπο χρηματικό ποσό του δανείου και το εξοφλεί πριν τη λήξη που αναφερόταν στην σύμβασή τους.



Αφορούν 4 κατηγορίες Τραπεζικών προϊόντων

1.συμβάσεις στεγαστικών δανείων

2.συμβάσεις χορήγησης πιστωτικών καρτών (καταναλωτικών δανείων)

3.συμβάσεις λογαριασμού καταθέσεως

4.συμβάσεις αγοράς καταναλωτικών αγαθών (αυτοκίνητα-ηλεκτρικές συσκευές κ.α)

Καλούμε τους δανειολήπτες να καταθέτουν στα γραφεία μας:

α) αντίγραφο της ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ

β) ένα αντίγραφο της αποδείξεως των ΕΞΟΔΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ πού πλήρωσε ο δανειολήπτης.

Στη συνέχεια δίδεται η εξουσιοδότηση στους νομικούς συμβούλους των οργανώσεών μας και γίνεται η κατάθεση των ομαδικών αγωγών προς τις τράπεζες, για την απαίτηση των αχρεωστήτως καταβληθέντων.

Με την έκδοση αποφάσεως, ακολουθεί η επιστροφή των χρημάτων τους.



Κατεβάστε την εξουσιοδότηση σε μορφή εκτυπώσιμου αρχείου.

ΠΗΓΗ: inka.gr

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΙΝ.ΚΑ σας ενημερώνει για τη Νέα Ψηφιακή Εποχή...


Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές την περίοδο της μετάβασης του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.

Σύμφωνα με τη διεθνή απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) και με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι Ευρωπαϊκές Χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή αναλογικών προγραμμάτων μέχρι το 2012.

Έτσι από τις 18 Ιουνίου 2010, θα ξεκινήσει στην περιοχή της Αττικής η μετάδοση των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας με ψηφιακό σήμα σύμφωνα με την κοινή Υπουργική Απόφαση 21161/08 για την εκπομπή ψηφιακού σήματος από τα κέντρα εκπομπής της Αίγινας και του Υμμητού, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει στις περιοχές του Κορινθιακού Κόλπου, της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για την προστασία του καταναλωτικού κοινού, για μια υπηρεσία η οποία πρόκειται να αλλάξει ριζικά το μαζικότερο μέσο επικοινωνίας και που αφορά σταδιακά το σύνολο του πληθυσμού σε όλη τη χώρα, το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας - η μεγαλύτερη και παλαιότερη Ένωση Καταναλωτών - ξεκινά μια εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα εκμετάλλευσης ή παραπλάνησης των τηλεθεατών-καταναλωτών κατά τη μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος από αναλογικό σε ψηφιακό.



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΘΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ:

1. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πετάξετε την παλιά σας συσκευή.

2. Εάν η τηλεόραση σας δεν έχει ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4 (πράγμα που συμβαίνει στην συντριπτική πλειοψηφία των υφιστάμενων τηλεοράσεων για τις τηλεοράσεις που αγοράστηκαν μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009) για να μπορέσετε να λάβετε το νέο ψηφιακό σήμα, αρκεί να εφοδιαστείτε με ένα αποκωδικοποιητή και να τον εγκαταστήσετε στην παλιά σας συσκευή.

3. Ο αποκωδικοποιητής αυτός θα πρέπει να χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο συμπίεσης MPEG4,το οποίο χρησιμοποιούν ήδη οι ιδιωτικοί σταθμοί και το οποίο θα είναι το πρωτόκολλο συμπίεσης, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα.

4. Για τις τηλεοράσεις χωρίς ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG4, κυκλοφορούν στο εμπόριο 2 είδη αποκωδικοποιητών, των οποίων η τιμή ξεκινά από 44 ευρώ:

α. SD (Standard Definition) ή μόνο με έξοδο scart, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου CRT ( παλιές τηλεοράσεις, κουτιά).

β. HD ( High Definition) ή με HDMI έξοδο, ο οποίος προτείνεται για τηλεοράσεις τύπου LCD/Plasma (επίπεδες τηλεοράσεις).

5. Υπάρχει επίσης εναλλακτικά η δυνατότητα αγοράς κάρτα μετατροπέα (module) MPEG4: όμως οι κάρτες αυτές χρησιμοποιούνται μόνο σε τηλεοράσεις που έχουν είσοδο Common Interface (CI), με μόνο μειονέκτημα ότι προσθέτουν χρονοκαθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών και δεν είναι συμβατές με όλες τις τηλεοράσεις και για αυτό πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά η συμβατότητα με την συσκευή σας.

6. Ο αποκωδικοποιητής που θα αγοράσετε θα πρέπει να πληροί οπωσδήποτε την προδιαγραφή MPEG4,για να μπορεί να καλύπτει και τα ψηφιακά κανάλια που εκπέμπουν με τεχνολογία MPEG2. Το αντίστροφο δεν γίνεται!

7. Θα πρέπει να ζητάτε εγγύηση επιστροφής χρημάτων ή αντικατάστασης του αποκωδικοποιητή σας, σε περίπτωση μη συμβατότητας με την συσκευή σας. Για το λόγο αυτό προτείνουμε να αναζητάτε την ειδική σήμανση συμβατότητας Digea, για να είσθε σίγουροι ότι η συσκευή σας θα δουλεύει πλήρως και με όλες τις δυνατότητες που σας δίνει η ψηφιακή τηλεόραση.

8. Προσοχή σε παραπλανητικές προσφορές από το εμπόριο, για νέες τηλεοράσεις σε πολύ χαμηλές τιμές. Ζητείστε επίμονα να σας βεβαιώσουν ότι πληρούν την προδιαγραφή MPEG4 και όχι MPEG2! Είναι θεμιτό να υπάρχουν προσφορές για τηλεοράσεις MPEG2, αρκεί να γνωρίζετε ότι προβαίνοντας σε μια τέτοια αγορά, θα χρειαστεί να αγοράσετε και μια επιπλέον συσκευή (αποκωδικοποιητή ή κάρτα μετατροπέα) που θα πληροί την προδιαγραφή MPEG4 (πολλά διαφημιστικά φυλλάδια, δεν αναφέρουν αυτή την διευκρίνιση!).

9. Η υπηρεσία της ψηφιακής τηλεόρασης πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι χ ω ρ ί ς συνδρομή και σας παρέχεται μέσω της DIGEA ή άλλων ψηφιακών παρόχων, χωρίς κανένα απολύτως κόστος.

10. Θα πρέπει επίσης να προσέξετε να μην πέσετε θύματα εξαπάτησης εταιριών τηλεμάρκετιγκ που δήθεν εκπροσωπώντας την DIGEA, σας ενημερώνουν για ειδικές προνομιακές τιμές για αποκωδικοποιητές ή νέες τηλεοράσεις, επειδή πρόκειται να χάσετε το τηλεοπτικό σας σήμα! Σε τέτοιες περιπτώσεις μπορείτε να καταγγέλετε αμέσως στο ΙΝΚΑ τις σχετικές εταιρίες.

11. Για την λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν απαιτείται κανένα ειδικό « ψηφιακό» αξεσουάρ όπως «κεραίες», «καλώδια», «βύσματα», ούτε και καμία αλλαγή στην εγκατάσταση της κεραίας. Το μόνο που ίσως χρειασθεί σε κάποιες περιπτώσεις, είναι η μείωση της ενίσχυσης του σήματος στον ενισχυτή της κεραίας σας.

12. Εφʼ όσον η τηλεόραση σας «πιάνει» τα αναλογικά κανάλια από τα κέντρα που θα εκπέμψουν ψηφιακά, θα πρέπει να «πιάνει» και τα ψηφιακά. Δεν χρειάζεται αλλαγές ούτε κεραίας, ούτε καλωδίωσης, ούτε άλλες ειδικές τεχνικές εργασίες που μπορεί κάποιοι να σας προτείνουν.

13. Τέλος συστήνουμε στους καταναλωτές να μην αγοράζουν αποκωδικοποιητές πριν την επίσημη ανακοίνωση ψηφιακής εκπομπής σήματος στην περιοχή τους!



Για την καλύτερη ενημέρωση και προστασία των καταναλωτών, σχετικά με το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ θα συνεργαστεί με τους εμπλεκόμενους φορείς σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ημερίδες, στις περιοχές που επηρεάζονται άμεσα από την αλλαγή του σήματος.

Το ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ θα ζητήσει άμεσα επίσης από την Γενική Γραμματεία Εμπορίου να απαγορευθεί η εισαγωγή τηλεοράσεων στη χώρα μας που δεν είναι συμβατές με την προδιαγραφή MPEG4, για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Για οποιαδήποτε επιπρόσθετη ενημέρωση το καταναλωτικό κοινό μπορεί να ζητά διευκρινήσεις από την γραμμή εξυπηρέτησης της DIGEA (Τηλεφωνικό κέντρο: 14510 χρέωση 0,63 €/λεπτό από σταθερό τηλέφωνο και 1,00 €/λεπτό από κινητό τηλέφωνο για όλους τους παρόχους. Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α και η χρέωση είναι ανά δευτερόλεπτο. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή (08:00 - 24:00) Help line τηλ. κέντρου: 211 3007404) και στις ιστοσελίδες της www.digea.gr και του www.inka.gr.

ΠΗΓΗ: www.inka.gr

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις και τα σχόλια σας.!!



Σας διαβάζω δυο μέρες τώρα και παρατηρώ ότι οι ειδήσεις σας κινούνται με απόλυτη αρμονία, παρόντος και παρελθόντος και σας ευχαριστώ που μας κρατάτε ζωντανή τη μνήμη.
Πολύ ενδιαφέρον το δημοψήφισμα που έχετε αναρτήσει και πολύ πετυχημένη η επιλογή των ονομάτων.... Δεν σου κρύβω όμως, αγαπητό "νεαελλάδας", ότι θα θελα να έχει και την επιλογή "Όλοι", καθώς με αυτό τον τρόπο μπορεί να μη στοχοποιείται κανένας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τους δικάσετε και καταδικάσετε με ένα ψήφισμα.
Εξάλλου η γιαγιά μου που είναι 94 ετών και ζει σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης το Λαγολιό, λέει:
"Όλοι φταίνε παιδί μου, από τον Παπαδόπουλο που δεν τους έβαλε σε ένα καράβι να το πνίξει ούλους μεσοπέλαγα να ξεβρωμίσουμε, μέχρι και το μικρό Παπανδρέου που μας τονε φέρανε τα Αμερικάνοι να μας καταστρέψει. Ακόμα και οι καινούριοι που ήρθαν τώρα και δεν ξέρουν που είναι η τουαλέτα ΦΤΑΙΝΕ..."

Ότι τους αξίζει λοιπόν, να το πάθουν όλοι οι καραγκιόζηδες, από φυλακή μέχρι τις χειρότερες αρρώστιες...
Μην ξεχνιόμαστε, να ναι φυλακή και να γυρίσουν τα κλεμμένα πίσω.!!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

ΗΘΙΚΗ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ


ΔΤ 252/01.06. 2010

Η Υπουργός Οικονομίας κα Λούκα Κατσέλη, κάλεσε τον εμπορικό κόσμο για ΗΘΙΚΗ στις ΤΙΜΕΣ.

Ένα κάλεσμα για εισαγωγή της Ηθικής, στην σημερινή Ελλάδα πρέπει να εκπορεύεται από σημείο Ηθικής.

Εδώ πράγματι συμβαίνει και είναι γνωστό.

Το αν συμβαίνει το ίδιο και εκεί που απευθύνεται, θα προκύψει.

Μέχρι στιγμής, οι ‘‘φουρναραίοι’’ ανταποκρίθηκαν.

Υπάρχει και μια εντατική προσπάθεια, αθόρυβη αλλά πραγματική από την ΥΠΕΑ του ίδιου, Υπουργείου Οικονομίας, που την εποπτεύει προσωπικά η κα Κατσέλη, σε διαρκείς επισκέψεις, ελέγχους και πολλά άλλα που δεν έχουν δει το φώς της δημοσιότητας, αλλά βρίσκονται στην κατεύθυνση του αποτελέσματος.

Οι καταναλωτές μας ρωτούν, γιατί δεν γίνεται έλεγχος στην αισχροκέρδεια.

Απαντούμε, διωκτική νομική ρύθμιση της αισχροκέρδειας δεν υπάρχει, είναι θέμα κοινωνικής Ηθικής του εμπορικού κόσμου. Την περιμένουμε λίγο ακόμα.

Αλλιώς, αυτό που θα κάμουμε με φωνές και με τραγούδια μέσα στην αγορά, είναι, ΓΕΝΙΚΟ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΜΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. Και συνήθως πετυχαίνει, όπως και το δάκτυλο των Γερμανικών προϊόντων.


Ένα άλλο παράπονο, υπάρχει, για την ασυνέπεια και ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργείων, όπως αυτό του Δημοσίας Τάξεως, Προστασίας του Πολίτη, που δυστυχώς το σχολιάζει και πολύ καυστικά μάλιστα ο κ. Χάρυ Κλύν, αλλά και για το ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση περικοπής μισθών και συντάξεων σε αναλογική εφαρμογή και προς τα επιβαλλόμενα πρόστιμα της Τροχαίας.

Π.Χ. το πρόστιμο από την επιμελή Τροχαία Καλλιθέας σε ανά 5 αυτοκίνητα που σταματά στις Τζιτζιφιές είναι 300 € για ζώνη, δηλαδή 102.225 δραχμές κύριε Χρυσοχοϊδη και αν το πληρώσεις αμέσως είναι 180 € δηλαδή 51.112 δραχμές κύριε Χρυσοχοϊδη.

Την ίδια ώρα αν καλέσεις την Τροχαία Καλλιθέας στην περιοχή της λίγο μακρύτερα από τις Τζιτζιφιές, ούτε σε 4 ώρες δεν θα έρθει, αν επιμείνεις θα αναγκαστεί να έρθει, θα βεβαιώσει την καταγγελία σου, αλλά θα αναζητήσει και θα σου βεβαιώσει και δική σου παράβαση ως εκδίκηση για την επιμονή σου. Αν τα καταγγείλεις γραπτά στον διοικητή της με το ΙΝΚΑ θα συμψηφίσει τα έγγραφα για να τα αποσύρεις. Αυτά για την τακτική της Τροχαίας Καλλιθέας.

Στην πρόσφατη καταγγελία για το ύψος σε 300 € για ζώνη, ρώτησαν τον υπάλληλο καταγραφής της παράβασης αν ντρέπεται που ζητά ένα μηνιάτικο επειδή ο πολίτης πριν 10 μέτρα ξεκινώντας για να βάλει την ζώνει εν πορεία, έγινε παραβάτης. Ο αστυνομικός δεν απάντησε καθόλου. Ασφαλώς άλλοι τα ψήφισαν αλλά οι σημερινοί ήταν εκεί και απλά μόνο κοίταζαν η και δεν ήταν καθόλου εκεί, όπως συνηθίζεται, παρότι πάντα μισθοδοτείται η αντιπολίτευση.

Έτσι κι αλλιώς, λογικό είναι αφού έχει πέσει κατήφεια και στέρηση και απολύσεις, να λιγοστέψει το κυνηγητό των 102.225 δραχμών ανά παράβαση ζώνης στις Τζιτζιφιές με 15 χιλμ. ανά ώρα, η να αλλάξουν και ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΑΣΕΩΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΗΘΙΚΗ.

Η ποινή σε μια ηθική κοινωνία είναι και μόνο ο έλεγχος. Δεν πρέπει να είναι η στέρηση κεφαλαίου – περιουσίας, και μάλιστα ΤΩΡΑ.

Εμείς δεν μπορούμε να ενστερνιστούμε την διάχυτη άποψη ότι εκπορεύτηκε διαταγή για την εισπρακτική παραγωγή εσόδων, μαζί με την περικοπή μισθών και απασχόλησης, εναντίον όλων.

Η Ηθική δεν μπορεί να ζητιέται αποσπασματικά από ένα Υπουργό της αυτής Κυβέρνησης και οι άλλοι να κοιτάζουν από μακριά.

Εκτός που το κράτος δεν έχει συνέχειες παρά μόνο τα κόμματα, τουλάχιστον όσο το κόμμα είναι στην κυβέρνηση, να έχει μεταξύ του συνέχειες.

ΠΗΓΗ: inka.gr

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Τι λέγανε παλιά οι Σοσια- ληστές.!!!!

ΠΑΓΚΑΛΟΣ: " Νομος ΔΕΝ είναι το Δίκιο του Εργάτη!!"



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ωρα μηδέν για την αγορά λόγω σπάταλου κράτους




Τι συνεπάγεται η υστέρηση εσόδων και η απουσία ρευστότητας και ανάπτυξης

Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται η αγορά και ο ιδιωτικός τομέας συνολικά. Την ώρα, που η προσπάθεια της κυβέρνησης εστιάζεται σχεδόν αποκλειστικά στη διόρθωση βασικών δημοσιονομικών μεγεθών και στη διάσωση του μεγάλου και σπάταλου δημόσιου τομέα, ο ιδιωτικός απειλείται από σμίκρυνση και ενδεχομένως από εξαφάνιση, αν συνεχισθεί η σημερινή κατάσταση. Και μπορεί η πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, που παρατείνει το πάγωμα της επιστροφής του ΦΠΑ, να λειτουργεί περίπου ως χαριστική βολή, είχαν προηγηθεί, όμως, και άλλες, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες. Την ίδια ώρα, η απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας, δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ, το οποίο οι επιχειρήσεις καλούνται να διαχειριστούν μόνες τους, αφού η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος είναι τέτοια που οδήγησε τους ρυθμούς αύξησης των χορηγήσεων σε μηδενικά επίπεδα, προ πολλού. Οι ίδιες οι τράπεζες καλούνται να υπερασπιστούν τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια που τις επιβουλεύονται «τρίτοι», ενώ επενδυτικά σχέδια σε ελπιδοφόρους έως πρόσφατα τομείς, όπως η ενέργεια, «παγώνουν».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Warning Graphic - PORN ACTOR FALLS FROM CLIFF AND DIES

VIDEO SOK ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σημίτης λέει ευχαριστώ στους Αμερικανούς

Ήρθε η ώρα που καθημερινά η μνήμη σας θα ακονίζεται....

Να σας θυμίσω το μεγάλο ευχαριστώ και τις αντιδράσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.!!!!

Περιγραφή στο Youtube:
Ο Σημίτης λέει ευχαριστώ στους Αμερικανούς για την ...
βοήθειά της στην κρίση των Ιμίων.
Ο άνθρωπος αυτός αφού παρέδωσε τον Οτσαλάν στην Τουρκία εξελέγη και πάλι Πρωθυπουργός,
και αυτή την φορά το "έργο" του ήταν
η υπόθεση του Χρηματιστηρίου όπου οι Έλληνες έγιναν φτωχότεροι...

Φτύστε τον (πολιτικά εννοούμε, γιατί είναι μνησίκακος)



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Επαγγ. Προσανατ. ... στο ΚΑΠΗ!!!!

Μπράβο αντοχή να ξεκινάει καριέρα Dj στα .... 69 της..!!!!


Ruth Flowers Mamy Rock VILLA ROUGE



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Το πολύ το Κύριε Ελέησον.....

ΕΝΤΑΞΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.....
Το κάνατε κι αυτό καραμέλα....
Βαρεθήκαμε να το ακούμε.!!!!!!!!

ΦΤΑΝΕΙΙΙ!!!!!!



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπλοκή Ξυνίδη στην υπόθεση του Βατοπεδίου



Σε ανύποπτο χρόνο και, πάντως, πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των παραλιμνίων εκτάσεων της Βιστωνίδας στη Μονή Βατοπεδίου και ξεκινήσει η υπόθεση που ταλάνισε τα τελευταία έτη τον δημόσιο βίο, ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ξάνθης συναινούσε να αποδοθούν στο μοναστήρι εκτάσεις που είχαν δεσμευθεί για τον λιμένα του Πόρτο Λάγος. Είναι 2 Απριλίου 2001 όταν ο νυν γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος συμμετείχε στη «Λιμενική Επιτροπή του Λάγος» και εκλήθη να λάβει θέση για τον αποχαρακτηρισμό τμήματος της χερσαίας ζώνης του λιμένος προκειμένου αυτός να αποδοθεί. Στην πράξη αριθμός 3/1 του 2001, η Λιμενική Επιτροπή, παρόντος του κ. Σωκρ. Ξυνίδη, αποφασίζει ομόφωνα τον αποχαρακτηρισμό δύο τμημάτων της Ζώνης Λιμένος Λάγος τα οποία και αποδίδονται στη Μονή.

Για την ομόφωνη απόφασή τους τα μέλη της Επιτροπής επικαλούνται την υπ’ αριθμόν 26/98 γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Δημοσίων Κτημάτων και Ανταλλάξιμης Περιουσίας με την οποία γίνεται αποδεκτή η μη προβολή δικαιωμάτων κυριότητας του ελληνικού Δημοσίου στην πρώην νησίδα Αντά-Μπουρού (σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών 1001113/28/Α0010/15-1-2001 περί της ιδιοκτησιακής κατάστασης έκτασης της πρώην νησίδας Αντά-Μπουρού, περιοχής λίμνης Βιστωνίδας Νομού Ξάνθης και, τέλος, αναλόγου περιεχομένου έγγραφο του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας).

Ο αποχαρακτηρισμός των εκτάσεων –ουσιαστικά πρόκειται για αποδέσμευσή τους για κάθε άλλη χρήση– γίνεται καθώς, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, «στους προτεινόμενους προς αποχαρακτηρισμό χώρους δεν υφίστανται λιμενικά έργα ούτε προβλέπεται στο ορατό μέλλον να εκτελεστούν τέτοια».

Με την απόφαση της Επιτροπής τον Απρίλιο του 2001, στην οποία συναίνεσε ο κ. Ξυνίδης, καταγράφεται μία από τις πρώτες πρακτικές νίκες της Μονής Βατοπεδίου καθώς –πέραν των γνωμοδοτήσεων του Συμβουλίου– καταγράφεται σε πράξεις της διοίκησης η ιδιοκτησία της επί της νησίδος της λίμνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να περατωθεί διοικητικά η διαδικασία αμφισβήτησης της κυριότητας της λίμνης και των πέριξ εκτάσεων απαιτήθηκαν δύο πρωτόκολλα παράδοσης - παραλαβής μεταξύ Δημοσίου και Μονής. Τα πρωτόκολλα της Κτηματικής Υπηρεσίας Ξάνθης έχουν ημερομηνία 11/12/2002 και 25/6/2003 αντίστοιχα, ωστόσο, είναι προφανές ότι η Μονή ήδη ενέγραφε υποθήκη.

Στις 20 Μαΐου 2010, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (97,8) ο κ. Σωκράτης Ξυνίδης αναγνώριζε τις ευθύνες των τότε κυβερνητικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ δηλώνοντας ότι ο ίδιος τις κατήγγειλε. «Σε σχέση με τις υπουργικές αποφάσεις οι οποίες είχαν εκδοθεί από τον κ. Δρυ και από τον κ. Φωτιάδη, ασχέτως αν ο κ. Φωτιάδης τις ανακάλεσε και προσωπικά το έχω πει και σε ανύποπτο χρόνο, τότε στην Ξάνθη κατήγγειλα αυτές τις αποφάσεις οι οποίες είχαν βγει, δεν ήθελα να ήμουν “ανιστόρητος” απέναντι στον ίδιο μου τον εαυτό», είχε πει ο κ. Ξυνίδης.

Σε επικοινωνία με τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, αργά το βράδυ της Παρασκευής, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν αμφισβήτησε την απόφαση του 2001. Εξήγησε, ωστόσο, ότι ζητήθηκε από τη Λιμενική Επιτροπή ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης, καθώς αυτή με την απόφαση του Γ. Δρυ είχε αποδοθεί στο Βατοπέδι. Ο κ. Ξυνίδης προσέθεσε ότι έχει στην κατοχή του αλληλογραφία της Επιτροπής με τα συναρμόδια υπουργεία επί του ιδιοκτησιακού, η οποία κατέληξε στο να ζητηθεί από τα μέλη της Επιτροπής να προχωρήσουν στον αποχαρακτηρισμό «άνευ ετέρου τινός». Ο ίδιος προσθέτει ότι η απόφαση αυτή ανεκλήθη το 2003, πριν δηλαδή από την αναπομπή της υπόθεσης από τον κ. Απ. Φωτιάδη, μετά τα σχετικά υπομνήματα των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής. Στην ίδια επικοινωνία, ο κ. Ξυνίδης απέδωσε την ανακίνηση του ζητήματος σε τοπικές έριδες και σε πιέσεις που τους ασκήθηκαν με στόχο να μεταβληθεί η έδρα του νέου Δήμου Αβδήρων, βάσει του «Καλλικράτη». Ωστόσο, η επίκληση του εκβιασμού ήρθε μόνο μετά την αποκάλυψη της απόφασης που παρουσιάζει η «Κ».


ΠΗΓΗ: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100076_06/06/2010_403567

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Η προδοσία του ζητήματος της ονομασίας της "Μακεδονίας"

Ολόκληρη η εκπομπή "Φακέλοι", (χωρισμένη σε μέρη) για όσους έχουν χρόνο να τη δουν ολόκληρη.

Στην πρώτη φράση του "βρικόλακα" καταλαβαίνετε ότι

"η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται".!!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Πουλημένοι Πατριδοπατέρες.!!! Μέρος 1ο!!

Ο κ.Μητσοτακης αναφερει το ονομα ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Δεν καταλαβα υπαρχουν Ελληνες Μακεδονες και ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ?

Επισης το θεμα του ονόματος δεν το θεωρει μιζον δεν το ενδιαφερει τον ανθρωπο αλλοστε ειχε πει οτι ειναι γελειο να συζηταμε για το ονομα της Μακεδονιας.
Στα συλλατηρια τοτε δεν τα ηθελε αλλα και δεν μπορουσε να τα σταματησει.
Τελος ηταν εναντια στα δημοψηφισματα ε λοιπον ποιος ειναι φασιστας τελικα αυτος που λεει να γινονται δημοψηφισματα η αυτος που ειναι ενάντια




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης Vs Σαμαράς....

Κι εσύ τι έκανες κ. Σαμαρά, για να το αποτρέψεις;;
ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

Ντροπή και αίσχος ....!!!!!

ΦΤΟΥ ΣΑΣ καραγκιόζηδες...!!!!!!!!!!!!!!





Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: "Τρώγαμε τα λεφτά του ελληνικού λαού και βελτιωνόταν.!!"

Από τα μεγαλύτερα,
αν όχι το μεγαλύτερο λαμόγιο
όλων των εποχών
στο πολιτικό προσκήνιο...






Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλές αστείες διαφημίσεις σε ένα !!!

Πολύ pepsi ρε παιδάκι μου,
αλλά τουλάχιστον έχουν χιούμορ...!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Αστεία Διαφήμιση!!!

Πολύ αστεία διαφήμιση...

Με σήμα τον ... Κινέζο..!!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκέντρωση στο κέντρο του Παρισιού.!!!

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του Παρισιού
κατά της φονικής ισραηλινής επιδρομής σε ένα στολίσκο των πλοίων ενισχύσεων
με προορισμό τη Λωρίδα της Γάζας αυτή την εβδομάδα.
Το Al Jazeera κάλυψε τις διαμαρτυρίες και εξασφάλισε αυτό το υλικό!!!



Footage of Gaza aid flotilla protests in France


Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Νέο βίντεο από την διαρροή στον Κόλπο του Μεξικό..!!

Ένα νέο βίντεο από υποθαλάσσια κάμερα που δείχνει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό...



BP oil spill cap in action: New underwater video of Gulf leak




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Κι εδώ νιώσαμε το σεισμό...


Αρκετά αισθητός έγινε ο σεισμός κι εδώ,
είμαι στο μικρό χωριό Αρχάνες, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή την Ελλάδα αγαπούμε..!!

Περισσότερες εικόνες της μικρής μας χώρας,

πλούσιας σε κουλτούρα και πολιτισμό

και πολύ δυνατής μιας και έχει καταφέρει να επιζήσει στο πέρασμα χιλιάδων χρόνων.!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ελλάδα είναι όμορφη... επειδή...

Greece is beautiful...that's why

Η Ελλάδα και λίγες από τις άπειρες ομορφιές της
τυλιγμένη σε λίγα λεπτά.!!!




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικό Αλφάβητο... Αρχή του Πολιτισμού!

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ

Έλληνες, έχετε ξυπνήσει ήδη...

Μην αφήσετε κανέναν να σας ξαναβάλει στο λήθαργο.!!!

Ευχαριστούμε τον ΕΟΕ (Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων)



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιος Έλληνας Υπέρ-Νομάρχης γιόρτασε την κατάληψη της Θράκης από τους Οθωμανούς!!!


Ντροπή σε αίσχος στου Πολιτικούς που θέλουν να λέγονται Έλληνες.!!!!!!!

Το κείμενο που ακολουθεί, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί 3-6-2010 και αποτελεί τεκμήριο της πολιτικής ανεπάρκειας - ηλιθιότητας της ελληνικής τοπικής αυτοδιοίκησης (όχι ότι η κεντρική πολιτική σκηνή των Αθηνών τα πάει καλύτερα), η οποία εμπλέκεται σε "καταστάσεις" οι οποίες αναδύουν μίσος προς την Ελλάδα και τον ελληνισμό. Εκτός και εάν οι πολιτικοί αυτοί εκφράζονται μέσα από εκδηλώσεις αυτού του είδους.
Η δημοσίευση της τουρκόφωνης ιστοσελίδας....


Το επί αιώνες συνεχιζόμενο έθιμο του "40 κουρμπάνια" θα πραγματοποιηθεί πάλι φέτος σε περιοχή κοντά στη Χλόη. Στην τελετή που κάθε χρόνο ενώνει εκατοντάδες ανθρώπους μας, θα αναγνωστούνε προσευχές και θα προσφερθεί το περίφημο φαγητό Μπακιρλαμά.
Στο ¨40 Κουρμπάνια¨ όλοι μπορούνε να συμμετάσχουν.
Τα προηγούμενα χρόνια στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Κομοτηνή Αχμέτ Ριζά Ντεμιρέρ, ο κοινοτάρχης Κέχρου Αμπντουλκαντίρ Χαφίζ Χότζα, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, η αντινομάρχης Ροδόπης Σιμπέλ Μουσταφάογλου, ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου Μηνόπουλος και εκατοντάδες ομογενείς μας (διπλανή φωτογραφία). Αυξημένο αναμένεται το ενδιαφέρον και για την φετινή τελετή.
Το έθιμο ¨40 Κουρμπάνια¨ χρονολογείται από την κατάκτηση της Δ.Θράκης από τους Τούρκους. Είναι μια τελετή τιμής για τους σαράντα μάρτυρες που κατέκτησαν τη Δ.Θράκη. Γίνεται κάθε χρόνο 40 μέρες μετά το Χιντερλέζ. Παλιά γινόταν ημέρα Πέμπτη. Τα τελευταία χρόνια με τη σκέψη στους εργαζόμενους, μετατέθηκε για Κυριακή. Παλιά γινόταν πάνω στην συνοριακή γραμμή Ελλάδας-Βουλγαρίας. Μετά τον επανακαθορισμό των συνόρων ανάμεσα στις δύο χώρες κάποιοι τάφοι των αγίων έμειναν στη Βουλγαρία. Και κάποιοι στην ελληνική πλευρά. Ο λαός σκέφτηκε ότι η τελετή δεν θα ήταν δυνατόν να γίνεται πάνω στην συνοριακή γραμμή και επέλεξε την περιοχή στη Χλόη που απέχει 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Η γιορτή στην Ανατολική Θράκη γιορτάζεται ελεύθερα!!!
Φίλοι προσέξτε τις φωτογραφίες από το περσινό πανηγύρι των Δυτικοθρακιωτών που κατοικούνε στην Τουρκία. Το πανηγύρι το οργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογος αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-παράρτημα Προύσας. Πρόκειται για πανηγύρι προς τιμήν της κατάκτησης της Θράκης από τους Οθωμανούς (υπάρχει σχετικό άρθρο της εφ. Γκιουντέμ). Εκεί λοιπόν που οι άνθρωποι αυτοί εκφράζουν ελεύθερα τους πόθους τους, γιορτάζουν και ανάλογα.

Σχόλιο 1: Δηλαδή ο υπερνομάρχης Ροδόπης-Έβρου μετείχε σε γιορτή για την κατάκτηση της Θράκης από τους Οθωμανούς. Δεξιά του ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Δείτε τη σχετική φωτογραφία.

Σχόλιο 2: Δεν είμαστε κατά της συμμετοχής μελών της τοπικής αυτοδιοίκησης σε γιορτές των ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης. Όμως, όταν αυτές οι γιορτές γίνονται για να εκθειάσουν την Τουρκία, τον Τουρκισμό ή (όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση) την ενθύμηση της τουρκικής κατοχής στην Θράκη, τότε μάλλον οι "προύχοντες" θα πρέπει να προσέχουν την πιθανότητα να μεταβληθούν σε τουρκοτσολιάδες (στην περίπτωση που δεν είναι...).
Γνώμη μας, είναι πως η τοπική αυτοδιοίκηση και εν γένει η ελληνική πολιτεία πρέπει να παρίσταται, να συμπαρίσταται και να συνεορτάζει με τους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης και να μην αφήνει κενό χώρο στην Άγκυρα. Γιατί, τότε, λειτουργούν οι απλοί κανόνες της φυσικής, που θέλουν το κενό να συμπληρώνεται άμεσα από άλλη (γειτονική) "δύναμη" ή ύλη... Αυτό μπορούν να το καταλάβουν οι πολιτικοί στην Ελλάδα ή πρέπει να κάνουν ειδικά σεμινάρια στην... καρπαζιά; Γιατί όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει... φάπα!

ΠΗΓΗ: http://sarotiko.blogspot.com/2010/06/blog-post_6529.html

Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

O μόνος πολιτικός που έχει... πληρώσει με τη ζωή του σκάνδαλο.!!!!!




Ο μοναδικός που την πλήρωσε στην ιστορία του τόπου για τα πολιτικά σκάνδαλα ήταν μόνο ένας.
Κανένας άλλος δεν πήγε φυλακή ούτε έπαθε κάτι αν και σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό εμπλεκόταν σε σκάνδαλα. Ποιος είναι αυτός;

Ο Μένιος Κουτσόγιωργας που πέθανε πάνω στην δίκη Κοσκωτά.
Ποτέ κανένας άλλος πολιτικός δεν πλήρωσε το τίμημα των σκανδάλων.

ΠΗΓΗ: troktiko.blogspot.com


Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Παρθενώνας, του Κώστα Γαβρά

Το βίντεο του Κώστα Γαβρά που λογοκρίθηκε από -ποιόν άλλον;;- την Εκκλησία,
στην προσπάθεια της να αποποιηθεί των ευθυνών της για την καταστροφή του Παρθενώνα.

This is a Kostantinos Gavras video.

Church (Christian priests) censored the video in order to renounce it's responsebility for the disaster of Parthenon.

Το αυθεντικό βίντεο εδώ http://www.youtube.com/watch?v=aGitmY...

Ενεργοποίηση υπότιτλων: Αν δεν εμφανίζονται υπότιτλοι, πατάτε το άσπρο τρίγωνο κάτω δεξιά ενώ παίζει το βίντεο και στην στήλη που εμφανίζεται ενεργοποιείτε τους υπότιτλους πατώντας το κουμπί CC.

Η Κατάρα της Αθηνάς: οι στίχοι που ακούγονται στο βίντεο

Athena's (Greek goddess) curse

"Mortal!" -- 'twas thus Athena spake -- "that blush of shame
Proclaims thee Briton, once a noble name;
First of the mighty, foremost of the free,
Now honour'd less by all, and least by me;
Chief of thy foes shall Pallas still be found.
Seek'st thou the cause of loathing? --look around.
Lo! here, despite of war and wasting fire,
I saw successive tyrannies expire.
'Scaped from the ravage of the Turk and Goth,
Thy country sends a spoiler worse than both.
Survey this vacant, violated fane;
Recount the relics torn that yet remain:
These Cecrops placed, this Pericles adorn'd,
What more I owe let gratitude attest--
Know, Alaric and Elgin did the rest.
That all may learn from whence the plunderer came,
The insulted wall sustains his hated name:
Be ever hailed with equal honour here
The Gothic monarch and the Elgin peer:
arms gave the first his right, the last had none,
But basely stole what less barbarians won.
So when the lion quits his fell repast,
Next prowls the wolf, the filthy jackal last;
Some calm spectator, as he takes his view,
In silent indignation mix'd with grief,
Admires the plunder, but abhors the thief.

«Η Κατάρα της Αθηνάς»

(Κάποιοι στίχοι σε μετάφραση) Μα στερνός, στο σαστισμένο πλήθος,
κάπου σε μιαν άκρη,
Ενας που ήσυχα κοιτάζει βουρκωμένος απ' το δάκρυ,
Μ' άλαλο θυμό και πόνο μια αυτά πούκλεψαν θαμάζει,
Μια σιχένεται τον κλέφτη σύψυχα κι ανατριχιάζει
Ω! που ζώντας και που σκόνη,
δίχως σχώριο να γροικήση,
Ν' ακλουθιέται η αχορτασιά του η ιερόσυλη με μίση,
Και η εκδίκηση ως τον τάφο και πιο πέρα,
το όνομά του Να το κυνηγά,
στο πλάγι του μωρόδοξου Ηροστράτου,
Και σε φύλλα λεκιασμένα και γραμμές που καίνε ας γίνη Ατελείωτα να στράφτουν εμπρηστές ναών κι Ελγίνοι,
Καταδικασμένοι αιώνια στο ίδιο ανάθεμα κι οι δυο τους,
Που ίσως στο στερνό θε νάβρης και τον πιο χειρότερό τους,
Ετσι ας στέκουν, να τους βλέπουν τα μελλούμενα τα χρόνια,
Αγαλμα άσειστο,
με βάση μοναχή,
την καταφρόνια.
(μετάφραση Στέφανου Μύρτα)
Κλαίει η Αθηνά , παραπονιέται στον Βύρωνα...
«Απτου Τούρκου τη μανία γλύτωσα και του Βανδάλου,
μα η χώρα σου έναν κλέφτη μούχει στείλει πιο μεγάλο,
Κοίτα , άδειος ο ναός μου,
κατοικία ρημαγμένη,
και στοχάσου τι αθλιότης είναι γύρω απλωμένη.»


(στοίχοι 97-100, Λόρδου Βύρωνα «Η Κατάρα της Αθηνάς»,
Η Αθηνά και τα λόγια της, Κουτσούκαλη , Ιωλκός, 1992, σ.40)

http://pyrron.blogspot.com/2009/08/bl...




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοί ευθύνονται για την καταστροφή του Παρθενώνα

Η καταστροφή του Παρθενώνα από τις "σκοτεινές γωνίες" του Χριστιανισμού...

Σύντομα θα ανέβει και σχετικό βίντεο που το καταδεικνύει!!!!

Αρχικά, από τους νόμους του Ιουστινιανού και του θεοδοσίου περί Ελληνικών ιερών παίρνεις μια ιδέα ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Μιλάμε για οργανωμένη ισοπέδωση των Ελληνικών ναών, απόκεφαλισμούς και βασανιστήρια των Ελλήνων που δεν εκχριστιανίζονταν,αρπαγές των περιουσιών τους και χάρισμα στην εκκλησία και ένα σωρό που αναφέρονται στη βιαιότητα που εκχριστιανίστηκαν οι Ελληνες στο
(Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαικής αυτοκρατορίας μέσα από τους κώδικες"εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ).

-Στα σχέδια του Carrey (1674) για το ανατολικό αέτωμα λείπει το άγαλμα της Ηρας, συγκρινόμενα με το βίντεο του Γαβρά που δειχνει να το γκρεμίζουν φαίνεται οτι ο Γαβράς έκανε πιστή αναπαράσταση.
Το ανατολικό αέτωμα τότε έχασε τα κεντρικά αγάλματά του. Οι αρχαιολόγοι, εικάζουν οτι έγινε για να μπει φως στην αψίδα ή για να τοποθετηθεί ο σταυρός εκεί.

-Ο Κορρές από τις μελέτες του δίνει γύρω στον 5ο αιώνα να έγινε και η καταστροφή των βόρειων και δυτικών μετοπών από τους χριστιανούς.
Επίσης αναφέρει οτι κατά τον 12ο αιώνα, αφαιρέθηκαν έξι λίθοι της ζωφόρου προκειμένου να δημιουργηθούν ισάριθμα παράθυρα, τρία σε κάθε μακρά πλευρά του κτηρίου, το οποίο εξακολουθούσε να λειτουργεί ως εκκλησία.

-Την ίδια περίοδο που έγινε και κατοικία των αρχιεπισκόπων η Ακρόπολη ξηλώνόντουσαν τα μάρμαρα για να χτιστούν οι εκκλησίες που βρίσκονται γύρω απο την Ακροπολη.

-Οι αναφορές που υπάρχουν για τις αρχιτεκτονικές ανακατασκευές στην μετατροπή του σε εκκλησία, που υψώθηκαν τοίχοι ανάμεσα στους κίονες(αναρωτιέμαι αν κουβαλήσαν νέα υλικά για να χτίσουν ή βρήκανε τριγύρω τίποτε σπασμένα από μόνα τους τυχαία;;), ανοίχτηκαν τρεις είσοδοι από τα δυτικά (και δεν ανοίγονται είσοδοι χωρίς να γκρεμιστεί κάτι).

-Ο Ιουστινιανός που ξήλωσε τα καλύτερα μάρμαρα και κίονες για να κοσμήσουν την αγ.Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

-Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που αν και δεν γνωρίζουμε την τύχη του, ξέρουμε για το 484μχ οτι με εντολή του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ζήνωνα αφαιρέθηκε η πολύτιμη επικάλυψή του και διαλύθηκε(πιθανόν για τη μεταφορά του στην Κωνσταντινούπολη).



Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία της Ελλάδας σε 10 Λεπτά

Πολλοί στο πέρας των αιώνων έχουν προσπαθήσει και εν μέρει καταφέρει να μας "αποσπάσουν" κομμάτια του πολιτισμού μας. (είτε αυτά είναι τοποθεσίες ελληνικές, είτε αντικείμενα)

Πχ Μακεδονία,
Μικρά Ασία,
Κων/πολη,
αλλά και Κύπρος,
τα Μάρμαρα του Παρθενώνα
και άλλα πολλά.

Στο δεκάλεπτο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε μόνο ένα μικρό δείγμα της
Ελληνικής Ιστορίας που δεν ξεχνιέται ούτε αμφισβητείται όσο κι αν έχουν προσπαθήσει δόλιοι και σφετεριστές, τύπου "Χένρι Κίσινγκερ".




Bookmark and Share
Διαβάστε περισσότερα...