ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου θα παρασκευαστεί στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης


Bookmark and Share
Στην Ιεράπετρα θα παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου

6300 κιλά ντομάτες

2160 κιλά αγγούρια

10 κιλά ρίγανη

1200 κιλά πιπεριές

1440 κιλά φέτα

1200 κιλά κρεμμύδια

500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο

Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου θα παρασκευαστεί στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα!

Μια παλιά ιδέα του αγροτόκοσμου της Ιεράπετρας και ένα παλιό έθιμο από την καρδιά της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, έδωσαν το έναυσμα για ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους αγρότες και τα πρώιμα κηπευτικά της.

Το διήμερο 19 με 20 Ιουνίου, η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, η όμορφη νύμφη του Λιβυκού, η Ιεράπετρα, τιμά τους ανθρώπους της, αναδεικνύει τα προϊόντα της και ανοίγει την αγκαλιά της να δεχτεί τους επισκέπτες της για να τους δείξει τις ομορφιές της αλλά και τους ανθρώπους της, που με το κέφι και το μεράκι τους μπορούν –ή τουλάχιστον προσπαθούν- να πετύχουν το ακατόρθωτο κάνοντάς το γιορτή.

Με αφορμή ένα παλιό έθιμο, που αναμένεται να αναβιώσει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, στην Ιεράπετρα (ντοματοπόλεμος), ο δήμος Ιεράπετρας , σε συνεργασία με την ΚΕΔΙ αλλά και τους παραγωγούς της περιοχής, αναμένεται να διεκδικήσουν μια θέση στο περίφημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάζοντας την πιο μεγάλη σαλάτα του κόσμου, βάρους 12 και πλέον τόνων.

Η σαλάτα θα παρασκευαστεί στην πλατεία της Ιεράπετρας, από 300 και πλέον εθελοντές, σε ελεγμένα αυστηρές υγειονομικές συνθήκες, με τα προϊόντα να πλένονται και να τεμαχίζονται μπροστά στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού.

Τα υλικά της σαλάτας θα προέλθουν από ομάδες παραγωγών, δημοπρατήρια και συνεταιριστικές οργανώσεις της περιοχής.

Το υφιστάμενο ρεκόρ κατέχει η πόλη Sde Warburg του Ισραήλ με σαλάτα περίπου 11 τόνων.


ΠΗΓΗ : patris.gr Διαβάστε περισσότερα...

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες


Bookmark and Share

Ομολόγησε 20 αρπαγές τσαντών!Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί ο νεαρός Ηρακλειώτης τσαντάκιας για τη σύλληψη του οποίου έγραψε χθες η «Π». Η αστυνομία αν και έχει μέχρι στιγμής εξιχνιάσει 20 σχετικές περιπτώσεις ωστόσο πιστεύει ότι οι αρπαγές που έκανε υπολογίζονται στις εκατό τον τελευταίο χρόνο ενώ τον αναζητούσαν σε όλο το Ηράκλειο.

ΠΗΓΗ : patris.gr Διαβάστε περισσότερα...

ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ


Bookmark and Share
Σας ενοχλούν τα τρωκτικά;


Αν δεν θέλετε να σας κάνουν παρέα τα ποντίκια και οι αρουραίοι, βάλτε πιπέρι και κομμάτια μουχλασμένο λέμόνι εκεί που 'συχνάζουν' και θ' αλλάξουν γειτονιά

Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2010/05/blog-post_5117.html#ixzz0qTlhEzvx
ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Διαβάστε περισσότερα...

Ιδού το σκάνδαλο με την μετάταξη του γιου του Τριανταφυλλόπουλου



Bookmark and Share

Ιδού το σκάνδαλο με την μετάταξη του γιου του Τριανταφυλλόπουλου



ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΤΥΠΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΑΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ 11ΤΠ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΧΘΕΣ ΓΛΕΝΤΑΓΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ!!! ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Μεγάλο σκάνδαλο στις ένοπλες δυνάμεις και στον στρατό με εμπλεκόμενο τον νεοσύλλεκτο φαντάρο που φέρει το όνομα Τριανταφυλλόπουλος και ευθύνη του αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη καθώς και του διοικητή της μονάδας στην 11ΤΠ στην Τρίπολη.

Η αλήθεια που σας αποκαλύπτουμε παρακάτω έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων(λόγω των προαναγγελιών μας για το θέμα)και έχει ξεκινήσει έρευνα ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες και ο Π.Μπεγλίτης.

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος παρουσιάστηκε στο ΠΕΖΙΚΟ (11ο σύνταγμα ΠΕΖΙΚΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ)και με ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ....αεροπλανική ΜΕΤΑΤΑΞΗ - ενώ ήδη υπηρετεί - τον πήγαν στο ευγενές ΟΠΛΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που πάνε οι επιστήμονες!

Η ειδικότητα που πήρε είναι ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ(και όχι σκαπανέας όπως ψευδώς αναφέρει ο Μάκης - αλλάξτε το προλαβαίνετε να γυρίσετε την ειδικότητα σε σκαπανέα)και με αυτή την ειδκότητα θα παραμείνει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ άλλους 3 μήνες στο Ναύπλιο. Θα κάνει καλοκαίρι στο γραφικό Ναύπλιο. Μετά απομένουν 20 ημέρες για να περάσει το μισό της θητείας του και θα πάει στην Σάμο ενώ μετά το μισό της θητείας του υπάρχει η ειδικότητα διαβιβαστή στην Αθήνα!

Αρχικά ήταν να πάει στον Έβρο όμως άλλαξε ΟΠΛΟ και πάει στο Μηχανικό για να τύχει ευνοικής μετάθεσης και μεταχείρισης!

Η μετάταξη είναι παράνομη και παράτυπη και σύμφωνα με την πρώτη έρευνα που έκανε το υπουργείο, αποδείχθηκε ότι ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ της μονάδας νεοσυλλέκτων στην Τρίπολη όπου χθες έκαναν τα γλέντια και την μπουζουγκλερί, πήρε τηλέφωνο και άλλαξαν την μετάθεση του μέσω των κομπιούτερ και από το Πεζικό βρέθηκε στο Μηχανικό και βέβαια στην Σάμο(γιαυτό και ο Μάκης λέει παραμεθόριο λες και μπορούσε να πάει στην Εκάλη αλλά δεν μας λέει ότι αυτό ζήτησε)!

κ.Αρχηγέ του ΓΕΣ γιατί...


δεν είχε επιλεγεί από την αρχή για το μηχανικό ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου και έγινε μετάταξη ενώ ήδη υπηρετεί την θητεία του κάτι που δεν γίνεται ούτε με τον ...Πάρι Κασιδόκωστα;

Χθες η βραδιά του οπλίτη ήταν μια νύχτα δημοσίων σχέσεων του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που πήγε δύο επώνυμους τραγουδιστές(σε αντίθεση με άλλα στρατόπεδα) με τον διοικητή του στρατοπέδου που σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου έκανε παρέμβαση για την μετάταξη του υιου Τριανταφυλλόπουλου!

Η "αεροπλανική" μετάταξη για όσους έχουν πάει στρατό δεν μπορεί να γίνει και μάλιστα όταν έχεις ήδη μπει στο στρατόπεδο παρά μόνο αν έχεις ...μπάρμπα στην Κορώνη ή είσαι ο γιος του Τριανταφυλλόπουλου.

Ο αδέκαστος δημοσιογράφος που δεν πήγε στρατό έγραψε ολόκληρο λίβελο μιλώντας ακόμα και για εκβιασμούς από το troktiko χωρίς να περιμένει να δει τι θα του βγάλουμε.

Ο διοικητής της μονάδας της Τρίπολης είναι αυτονόητο ότι πρέπει να πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια για μη ισόνομη συμπεριφορά σε στρατιώτες ενώ ο αρχηγός του ΓΕΣ που δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι το στράτευμα του διοικείται από ανθρώπους που κάνουν δημόσιες σχέσεις.

Το υπουργείο εθνικής άμυνας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βγάλει ανακοίνωση για το ΜΕΓΑ σκάνδαλο και να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Λυπούμαστε που ο Μπαμπάς Μάκης εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον γιο του που δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Από τις τύψεις και τις ενοχές του για την ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ μετάταξη έκαναν το πάρτυ του οπλίτη με γλέντι για να ευχαριστήσουν τον διοικητή της μονάδας στην Τρίπολη!

Όμως έκανε και το άλλο! Τράβηξε την εκδήλωση που έκανε και την ανέβασε στο portal του με ...αράχνη και ενώ κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο να γίνει χωρίς ειδική άδεια!!! Τόσο κολλητοί είναι με τον διοικητή στην Τρίπολη που ήθελε να δείξει ότι απλά έγινε ένα πανηγύρι για να καλύψει τις παρεμβάσεις του.

Όπως είδες Μάκη μιλάμε πάντα μόνο με στοιχεία όταν εσύ απλά βωμολοχείς.
ΠΗΓΗ : ΤΡΟΚΤΙΚΟ Διαβάστε περισσότερα...

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟ neaelladas...........................!!!!!!!!


Bookmark and Share


ΠΟΙΟΣ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ
ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.
ΕΡΧΕΤΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΤΙΚ,ΤΑΚ,ΤΙΚ,ΤΑΚ,ΤΙΚ,ΤΑΚ Διαβάστε περισσότερα...

Αλβανοί ελέγχουν τη διακίνηση των ναρκωτικών.


Bookmark and Share

Αλβανοί ελέγχουν τη διακίνηση των ναρκωτικώνΗ μετά Ζωνιανών εποχή άλλαξε δραματικά την ανθρωπογεωγραφία στη διακίνηση των ναρκωτικών στην Κρήτη. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι τα τελευταία χρόνια η εμπορία σκληρών ναρκωτικών έχει περάσει σε πανέξυπνους Αλβανούς που ήρθαν στην Κρήτη ως οικονομικοί μετανάστες, εργάστηκαν στο πλευρό Ελλήνων διακινητών και πλέον είναι εκείνοι που κινούν τα νήματα και αποκομίζουν το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.




ΠΗΓΗ : PATRIS.GR Διαβάστε περισσότερα...

“Εσβησαν” οι ελπίδες για να βρουν τον κρητικό γιατρό


Bookmark and Share


“Εσβησαν” οι ελπίδες για να βρουν το γιατρό



Του Θάνου Περβολαράκη

Εσβησαν οι ελπίδες για το γιατρό!

Eγκατέλειψαν οι διασώστες τις προσπάθειες στις κορυφές των Ιμαλαΐων

Λίγα μέτρα από το σημείο όπου βρίσκεται πλακωμένος από τα χιόνια όπως εκτιμάται ο Ζαχαρίας Κυριακάκης στο όρος Μακαλού στο Νεπάλ έφτασαν οι διασώστες προχθές το απόγευμα.

Εγκατέλειψαν όμως τις προσπάθειές τους λόγω των καιρικών συνθηκών και πλέον θα συνεχίσουν την προσπάθεια αναζήτησης του Κρητικού γιατρού τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι προχθεσινές έρευνες ήταν οι τελευταίες που έγιναν αφού η κυβέρνηση του Νεπάλ δεν δίνει άλλα χρονικά περιθώρια για τη συνέχισή τους, λόγω των καιρικών συνθηκών και των αυξημένων κινδύνων που υπάρχουν αυτή την περίοδο για τα σωστικά συνεργεία.

«Χθες το απόγευμα (προχθές) ανέβηκαν στα 8100 μέτρα όπως μου είπε ο γιος μου που έχει πάει στο Νεπάλ. Το παιδί μου ο Ζαχαρίας βρίσκεται στα 8200 μέτρα και εάν φτάναμε εκεί σίγουρα θα τον βρίσκαμε. Το πρόβλημα είναι το πώς θα τον κατεβάζαμε από εκεί πάνω. Οι συνθήκες είναι πραγματικά δύσκολες. Οξυγόνο δεν υπάρχει και σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί που αναζητούν το γιο μου θα κινδύνευαν. Μας είχαν δώσει ειδική άδεια, αφού υπό κανονικές συνθήκες οι έρευνες γίνονται μέχρι 31 Μαΐου . Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας από το Σεπτέμβριο οπότε και λιώνουν τα χιόνια» μας είπε ο κ. Γιώργος Κυριακάκης.

Ο γιος του Δημήτρης θα επιστρέψει στην Ρόδο όπου μένει η οικογένεια την Πέμπτη το βράδυ.

Η οικογένεια του κ. Κυριακάκη έδωσε αρκετές χιλιάδες ευρώ για να μπορέσει να εντοπίσει το παιδί της και να το φέρει πίσω στην Ελλάδα για να ταφεί, όπως μας είχε πει ο πατέρας του 45χρονου γιατρού.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα, ούτε καν γνωρίζω πόσα δόθηκαν ή θα δώσουμε για να φέρουμε πίσω το γιο μου στην Ελλάδα» σχολίασε.

Ο Ζ. Κυριακάκης θεωρούνταν από τους πιο έμπειρους ορειβάτες στον κόσμο. Είχε κατακτήσει τις κορυφές του όρους Cho Oyu το 2007 και του Lhotse το 2008. Όπως έγινε γνωστό η αποστολή του κινούνταν χωρίς προβλήματα και στις 26 τουΜάη η ομάδα αποτελούμενη από εφτά άτομα ανάμεσα τους και ο Κυριακάκης έφτασαν στην κορφή του Makalu (8463μ).

Επιστρέφοντας όμως η ομάδα διασπάστηκε , ο αρχηγός έμεινε πίσω για να βοηθήσει ένα άλλο μέλος της αποστολής και όταν κατέβηκαν στην προωθημένη κατασκήνωση (camp 4), κάποιοι είχαν ήδη προχωρήσει προς χαμηλότερη κατασκήνωση (camp 3) ενώ δεν είχαν νέα απ' τον 45χρονο και τον συνοδό του.

Ο Κυριακάκης επικοινώνησε με τον αρχηγό της αποστολής και του είπε πως είναι κάπου στο βουνό, αλλά δεν ήξερε πού ακριβώς. Αργότερα, ο συνοδός του έφτασε στο camp 4 και ανέφερε πως έχασε τον Κυριακάκη και αφού τον περίμενε τέσσερις ώρες απεφάσισε να επιστρέψει.

Την επόμενη μέρα, όπως ανέφερε ο αρχηγός της αποστολής, οι συνοδοί ξανανέβηκαν αλλά πάλι δεν μπόρεσαν να τον βρουν επειδή χιόνιζε και δεν υπήρχε ορατότητα. Ο Κυριακάκης επικοινωνούσε με τον ασύρματο μέχρι και το επόμενο πρωϊνό, αλλά ακουγόταν εξαντλημένος.

Την 30 Μαΐου, τέσσερις μέρες μετά την ανάβαση, η αποστολή σταμάτησε τις επιχειρήσεις διάσωσης, εκτιμώντας πως το ρίσκο για νέα ατυχήματα στους ήδη κουρασμένους διασώστες ήταν μεγάλο.




ΠΗΓΗ : patris.gr Διαβάστε περισσότερα...

Ξέσπασμα οπαδών του ΟΦΗ για την νεα ΑΔΙΚΙΑ


Ξέσπασμα οπαδών του ΟΦΗ;

"Αυτη την στιγμη η πλατεια Ελευθερίας στο Ηρακλειο τησ Κρητης ειναι κλεισμενη απο αγανακτισμενους οπαδους του ΟΦΗ ο οποιοι ξεσπουν για την ΑΔΙΚΙΑ κατα της ομαδας τους, οπου ξανα αδικηθηκε απο την διατησια..."

Αναγνώστης Διαβάστε περισσότερα...