ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου θα παρασκευαστεί στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης


Bookmark and Share
Στην Ιεράπετρα θα παρασκευάσουν τη μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου

6300 κιλά ντομάτες

2160 κιλά αγγούρια

10 κιλά ρίγανη

1200 κιλά πιπεριές

1440 κιλά φέτα

1200 κιλά κρεμμύδια

500 κιλά παρθένο ελαιόλαδο

Η μεγαλύτερη σαλάτα του κόσμου θα παρασκευαστεί στη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, την Ιεράπετρα!

Μια παλιά ιδέα του αγροτόκοσμου της Ιεράπετρας και ένα παλιό έθιμο από την καρδιά της αγροτικής παραγωγής της περιοχής, έδωσαν το έναυσμα για ένα διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στους αγρότες και τα πρώιμα κηπευτικά της.

Το διήμερο 19 με 20 Ιουνίου, η νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, η όμορφη νύμφη του Λιβυκού, η Ιεράπετρα, τιμά τους ανθρώπους της, αναδεικνύει τα προϊόντα της και ανοίγει την αγκαλιά της να δεχτεί τους επισκέπτες της για να τους δείξει τις ομορφιές της αλλά και τους ανθρώπους της, που με το κέφι και το μεράκι τους μπορούν –ή τουλάχιστον προσπαθούν- να πετύχουν το ακατόρθωτο κάνοντάς το γιορτή.

Με αφορμή ένα παλιό έθιμο, που αναμένεται να αναβιώσει φέτος, μετά από πολλά χρόνια, στην Ιεράπετρα (ντοματοπόλεμος), ο δήμος Ιεράπετρας , σε συνεργασία με την ΚΕΔΙ αλλά και τους παραγωγούς της περιοχής, αναμένεται να διεκδικήσουν μια θέση στο περίφημο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, κατασκευάζοντας την πιο μεγάλη σαλάτα του κόσμου, βάρους 12 και πλέον τόνων.

Η σαλάτα θα παρασκευαστεί στην πλατεία της Ιεράπετρας, από 300 και πλέον εθελοντές, σε ελεγμένα αυστηρές υγειονομικές συνθήκες, με τα προϊόντα να πλένονται και να τεμαχίζονται μπροστά στα μάτια του φιλοθεάμονος κοινού.

Τα υλικά της σαλάτας θα προέλθουν από ομάδες παραγωγών, δημοπρατήρια και συνεταιριστικές οργανώσεις της περιοχής.

Το υφιστάμενο ρεκόρ κατέχει η πόλη Sde Warburg του Ισραήλ με σαλάτα περίπου 11 τόνων.


ΠΗΓΗ : patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: