ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ποιοί ευθύνονται για την καταστροφή του Παρθενώνα

Η καταστροφή του Παρθενώνα από τις "σκοτεινές γωνίες" του Χριστιανισμού...

Σύντομα θα ανέβει και σχετικό βίντεο που το καταδεικνύει!!!!

Αρχικά, από τους νόμους του Ιουστινιανού και του θεοδοσίου περί Ελληνικών ιερών παίρνεις μια ιδέα ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Μιλάμε για οργανωμένη ισοπέδωση των Ελληνικών ναών, απόκεφαλισμούς και βασανιστήρια των Ελλήνων που δεν εκχριστιανίζονταν,αρπαγές των περιουσιών τους και χάρισμα στην εκκλησία και ένα σωρό που αναφέρονται στη βιαιότητα που εκχριστιανίστηκαν οι Ελληνες στο
(Η αντιπαγανιστική νομοθεσία της ύστερης Ρωμαικής αυτοκρατορίας μέσα από τους κώδικες"εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ).

-Στα σχέδια του Carrey (1674) για το ανατολικό αέτωμα λείπει το άγαλμα της Ηρας, συγκρινόμενα με το βίντεο του Γαβρά που δειχνει να το γκρεμίζουν φαίνεται οτι ο Γαβράς έκανε πιστή αναπαράσταση.
Το ανατολικό αέτωμα τότε έχασε τα κεντρικά αγάλματά του. Οι αρχαιολόγοι, εικάζουν οτι έγινε για να μπει φως στην αψίδα ή για να τοποθετηθεί ο σταυρός εκεί.

-Ο Κορρές από τις μελέτες του δίνει γύρω στον 5ο αιώνα να έγινε και η καταστροφή των βόρειων και δυτικών μετοπών από τους χριστιανούς.
Επίσης αναφέρει οτι κατά τον 12ο αιώνα, αφαιρέθηκαν έξι λίθοι της ζωφόρου προκειμένου να δημιουργηθούν ισάριθμα παράθυρα, τρία σε κάθε μακρά πλευρά του κτηρίου, το οποίο εξακολουθούσε να λειτουργεί ως εκκλησία.

-Την ίδια περίοδο που έγινε και κατοικία των αρχιεπισκόπων η Ακρόπολη ξηλώνόντουσαν τα μάρμαρα για να χτιστούν οι εκκλησίες που βρίσκονται γύρω απο την Ακροπολη.

-Οι αναφορές που υπάρχουν για τις αρχιτεκτονικές ανακατασκευές στην μετατροπή του σε εκκλησία, που υψώθηκαν τοίχοι ανάμεσα στους κίονες(αναρωτιέμαι αν κουβαλήσαν νέα υλικά για να χτίσουν ή βρήκανε τριγύρω τίποτε σπασμένα από μόνα τους τυχαία;;), ανοίχτηκαν τρεις είσοδοι από τα δυτικά (και δεν ανοίγονται είσοδοι χωρίς να γκρεμιστεί κάτι).

-Ο Ιουστινιανός που ξήλωσε τα καλύτερα μάρμαρα και κίονες για να κοσμήσουν την αγ.Σοφία στην Κωνσταντινούπολη.

-Το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που αν και δεν γνωρίζουμε την τύχη του, ξέρουμε για το 484μχ οτι με εντολή του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ζήνωνα αφαιρέθηκε η πολύτιμη επικάλυψή του και διαλύθηκε(πιθανόν για τη μεταφορά του στην Κωνσταντινούπολη).



Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: