ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

53 χώρες είδαν την Κομοτηνή.....αλλά οι Κομοτηναίοι απόντες…


H ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ KICK BOXING


Σκληρό θέαμα πρόσφεραν οι αγώνες του Κick Boxing στην πανεπιστημιούπολη
Έγιναν απονομές στους καλύτερους, υπήρχε ειδική θέση για προσκεκλημένους με προσφορά τοπικών κερασιών και φρούτων, ενώ μοντέλα από την Θεσσαλονίκη με μαγιό που ενημέρωναν για τους γύρους των αθλητών, δροσίζοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα αφού δεν υπήρχε κλιματισμός…

H ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση από το Fox TV των αγώνων μεταξύ αθλητών Ελλάδας και Τουρκίας καθόρισε την όλη διαδικασία

Τουλάχιστον1500 άτομα ήταν το κοινό κυρίως μουσουλμάνοι αλλά και χριστιανοί φίλαθλοι του αθλήματος από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, αφού το κοινό της Κομοτηνής απουσίαζε παραδειγματικά, αν και όλοι γνώριζαν ότι η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων μέσω του FOX TV θα γινόταν σε άλλες 53 διαφορετικές χώρες. Υπήρχε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία για προβολή της πόλης μας και δεν την εκμεταλλευτήκαμε ούτε με την κερκίδα, ούτε με άλλα τουριστικά βίντεο που ζήτησε το κανάλι για να προβάλλει ταυτόχρονα την περιοχή. Το κοινό ήταν αμιγώς μειονοτικό, οι χριστιανοί θεατές ελάχιστοι αλλά το θέαμα σκληρό και με εναλλαγές που ανέβαζε την αδρεναλίνη.

Ρεπορτάζ - Φωτο: Μελαχροινή Μαρτίδου

Ένα ειδικής παραγγελίας ριγκ μεταφέρθηκε από την Αθήνα στο πανεπιστημιακό γυμναστήριο και όταν στήθηκε κόστισε κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ διανυκτέρευσαν στην πόλη μας ειδικοί τεχνικοί επιφορτισμένοι με την μεταφορά και λειτουργία του. Όταν ήρθε τότε η υπεύθυνη της διοργάνωσης Τασούλα Ξανθοπούλου με έκπληξη πληροφορήθηκε μετά από την τιτάνια προσπάθεια μεταφοράς του ρινγκ, ότι το ίδιο ακριβώς υπήρχε διαθέσιμο και μάλιστα από το ίδιο το ΤΕΦΑΑ!

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η Νατάσα Ποντίκα αντιμετώπισε την Σεντά Ντουιγκούν Αϊγκούν κι έχασε στα σημεία. Ο Βαγγέλης Τσιριμώκος έχασε στα σημεία με σκίσιμο στον πρώτο γύρο μετά από διακοπή από τον γιατρό Γιώργο Ρυζιώτη και τον φυσικοθεραπευτή Χρήστο Κούτρα. Ο Μελέτης Κουτκουμπάβας επικράτησε του Αλή Αρήκ στα σημεία, ο νεαρός Κερκυραίος Αλέξανδρος Γκερέκος κέρδισε με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο τον Γιαλτσίν Ορνέκ, ο Ερχά Ντενίζ επικράτησε του Πετήρ Βίλκο στα σημεία, ο Οζγξάν Τσακμακτσή επικράτησε στον δεύτερο γύρο με νοκ άουτ, ο Γιάννης Σοφοκλέους κέρδισε τον Ραμαζάν Μπαγιασκαγια κερδίζοντάς τον στα σημεία, ο Αντεμ Μποζγκούρτ με τον Βασίλη Κακαρίκο επικράτησε στον πρώτο γύρο με νοκ άουτ κι ακολούθησε διακοπή από τον γιατρό.

Ο διευθυντής του FOX TV τα έδωσε όλα στην αναμετάδοση, παρακολουθούσε και ο ίδιος την ροή του προγράμματος, ενώ ο σκηνοθέτης Τεομάν Κοζάν φρόντιζε να δείχνει πανοραμικά αλλά και κοντινά πλάνα με ειδικές κάμερες που είχαν στηθεί στο γυμναστήριο. Κάποια στιγμή έγινε διακοπή της μετάδοσης, γιατί υπήρχε η έκτακτη είδηση του θανάτου 20 στρατιωτών στο Κουρδιστάν που την ανέφεραν ως τρομοκρατική ενέργεια και μεταδόθηκε από το κανάλι για να κρατηθεί σιγή ενός λεπτού απ’ όλους τους αθλητές και κοινό και να ξεκινήσουν όμως μετά οι αγώνες. Υπήρχαν σκληρά χτυπήματα, σχίστηκαν τα πρόσωπα αθλητών, διακόπηκαν οι αγώνες για να παρασχεθούν πρώτες βοήθειες, υπήρξαν θεαματικές αθλητικές εντάσεις, απονομές κυπέλλων, οι απαραίτητες φωτογραφίες, ενώ ένα μπουκέτο δροσερών κοριτσιών χαλάρωνε με την παρουσία του την ένταση που υπήρχε μεταξύ των γύρων κάθε αναμέτρησης

Στους προσκεκλημένους ο αντινομάρχης Ροδόπης Πανάγος Γρηγορόπουλος, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτριος Κοτσάκης με τον γιο του, ο δήμαρχος Αρριανών Μεμέτ Χαλήτ, χορηγοί από Τουρκία μεγάλων εταιριών, ο γενικός πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς με την κόρη του, παρακολούθησαν τους αγώνες ενώ γεύτηκαν τα φημισμένα κεράσια Κομοτηνής κι άλλα τοπικά φρούτα που προσφερόταν.

Οι αγώνες για όσους τους έζησαν από κοντά ήταν ακόμη μια εμπειρία, αλλά και μια ευκαιρία για να ακουστεί η Κομοτηνή και να φανεί. Ας δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι έγινε για πρώτη φορά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΣΤΟ: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=56986

Δεν υπάρχουν σχόλια: