ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Εμπορική γραμμή Ηράκλειο- Ισπανία- Αραβικές χώρες!!!!!!


Αφού δεν ασχολούμαστε εμείς, μας…κυνηγούν οι Ισπανοί, οι οποίοι και ήρθαν στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου διερευνώντας τις δυνατότητες ανοίγματος εμπορικής γραμμής , που θα συνδέσει την Γρανάδα με το Ηράκλειο και στη συνέχεια με τη Βηρυτό και την Αλεξάνδρεια.

Πρωτοκλασάτα στελέχη της θυγατρικής εταιρείας του Λιμανιού Μοτρίλ που βρίσκεται στη Γρανάδα και δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια ήρθε σε επαφή με τον πρόεδρο του ΟΛΗ Γιώργο Τσικνάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μπρα ζητώντας τους να ξεκινήσουν έρευνα για το αν υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον για το άνοιγμα ενός νέου θαλάσσιου δρόμου που θα συνδέσει την Ισπανία με την Κρήτη και στη συνέχεια με τις αραβικές χώρες. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης ‘Ποσειδώνια’ που συμμετείχαν τα στελέχη του ΟΛΗ.

Το δρομολόγιο που θέλουν να δημιουργήσουν οι Ισπανοί θα εκτελεί τη διαδρομή Γρανάδα –Ηράκλειο- Βηρυτός, Αλεξάνδρεια θα έχει την ονομασία διαδρομή EL GRECO και στις βλέψεις υπάρχουν και άλλοι σταθμοί όπως η Κύπρος η Κάτω Πορτογαλία η ΝΔ Γαλλία η δυτική Αφρική και το Μεξικό. Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι που συναντήθηκαν με τα στελέχη του ΟΛΗ είναι επίσης στελέχη των ναυτιλιακών υποθέσεων του υπό σύσταση ελληνο–ισπανικού επιμελητηρίου καθώς και αντιπρόσωποι της Διεθνούς Ναυτιλιακής και Βιομηχανικής Ένωσης. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ κ. Γιάννη Μπρα το επόμενο διάστημα θα γίνουν επαφές με τους παραγωγικούς φορείς και τους εξαγωγείς προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον που υπάρχει η προσφορά και η ζήτηση για αγροτικά προϊόντα, λιπάσματα πλαστικά κ.α.

Το πρώτο που πρέπει να καταγραφεί είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών και στη συνέχεια των ναυτιλιακών εταιρειών που έχουν στη διάθεση τους πλοία cargo. Σύμφωνα με τα πρώτα σχέδια των Ισπανών πάντως το ταξίδι δεν θα ξεπερνά τις πέντε ημέρες όσο διαρκούν και οι οδικές μεταφορές θα εκτελείται με δύο πλοία και εικάζεται ότι θα είναι πιο οικονομικό από την μεταφορά των προϊόντων μέσω των χερσαίων οδών. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Γιάννης Μπρας, το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς προκειμένου να εξακριβωθεί το ενδιαφέρον των ντόπιων φορέων και επιχειρηματιών.

πηγή: patrisnews.gr

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: