ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δήλωση Χριστόδουλου για τον Μίκη Θεοδωράκη....

Το παρακάτω είναι επιστολή- απάντηση του Μίκη Θεοδωράκη.


Μακαριότατε, σφάλατε...

Πιστεύω ότι σήμερα ο μεγαλύτερος και πλέον επικίνδυνος εχθρός για τον λαό και την χώρα μας είναι η προσπάθεια αφελληνισμού μας με τα ύπουλα χτυπήματα κατά του πολιτισμού, του ήθους και της ιστορίας μας.
Σ' αυτή τη συγκυρία ο ρόλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι θετικός και γι' αυτό άλλωστε παρατηρούμε την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλεται για την δαιμονοποίηση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, τόσο λόγω της στάσης του απέναντι στην επιθετική πολιτική των Αμερικανών και την αντίθεσή του στην παγκοσμιοποίηση, όσο και για να χτυπηθεί ένας από τους διαχρονικούς πυλώνες της Ελληνικότητας, η Ελληνική Ορθοδοξία, αφού ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος θεωρείται ως ένα σύμβολό της.

Επειδή τελευταία η πολεμική αυτή εναντίον του πήρε διαστάσεις ανεπίτρεπτες, τουλάχιστον για τα δικά μας ήθη, φτάνοντας σε αχαρακτήριστα επίπεδα χυδαιότητας, αναγκάστηκα να υπερασπίσω δημόσια τον Αρχιεπίσκοπο ως εκπρόσωπο της Ελληνικής Εκκλησίας.

Αν κρίνω από τα βέλη που δέχθηκα για την τοποθέτησή μου εκείνη, ο στόχος μου υπήρξε ορθός, δεδομένου ότι οι επιθέσεις προήλθαν από φερέφωνα των εχθρικών δυνάμεων που προανέφερα.

Σήμερα είμαι υποχρεωμένος να στραφώ προς τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και να του ζητήσω, τον σεβασμό που ευθαρσώς εκδηλώσαμε εμείς προς το πρόσωπό του, να επιδείξει και εκείνος προς την πρόσφατη ιστορία του Ελληνικού Έθνους.

Ο στρατηγός Γρίβας, τον οποίο αποφάσισε να τιμήσει στην Κύπρο, πρώτον υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών μαζί με την οργάνωσή του, την Χ, η οποία χτυπούσε τους αντιστασιακούς μαζί με την Βέρμαχτ και την Γκεστάπο και δεύτερον ο ρόλος του στην Κύπρο μετά την ίδρυση της ΕΟΚΑ Β΄ υπήρξε προδοτικός. Και είναι τα μέλη αυτής της οργάνωσης, που σε συνεργασία με την Χούντα του Ιωαννίδη, αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Μακάριο, προκαλώντας την επέμβαση του τουρκικού στρατού και βυθίζοντας έτσι την Κύπρο και ολόκληρο τον Ελληνισμό στην μεγαλύτερη εθνική τραγωδία μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μακαριότατε, λυπάμαι ειλικρινά που αυτές οι αστόχαστες ενέργειες αμαυρώνουν τον εθνικό σας ρόλο, που εγώ ο ίδιος αποκάλεσα θεσμικό (και το πιστεύω). Πολύ περισσότερο γιατί οι ενέργειες αυτές γίνονται σε μια τόσο δύσκολη για την πατρίδα μας στιγμή, κατά την οποία ο λαός μας έχει ανάγκη να συσπειρωθούν όλες οι δυνάμεις που αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση, στην αμερικανοποίηση και στον αφελληνισμό του λαού μας. Ανάμεσα στις δυνάμεις αυτές εξακολουθώ να συγκαταλέγω και εσάς προσωπικά. Αυτό όμως θα πρέπει να επιβεβαιώνεται συνεχώς από την στάση σας.

ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
Κωδικός άρθρου: 710683
ΠΟΛΙΤΗΣ - 05/05/2007, Σελίδα: 13






Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: