ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Τον απήγαγαν… επειδή τους χρώσταγε!



Μία περίεργη υπόθεση απαγωγής με πρωταγωνιστές ένα Ούγγρο και δύο Έλληνες από την Άρτα απασχόλησε την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας το διήμερο που πέρασε και ειδικότερα την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, η οποία τελικά είχε αίσιο τέλος…






Κίνητρο της ιστορίας αυτής που εκτυλίχθηκε σε Γλύφα και Αμαλιάδα οι οικονομικές διαφορές θύματος και δραστών, εκ των οποίων ο ένας συνελήφθη και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα,
Λίγο μετά της 10:00 το βράδυ του Σαββάτου η ιντερπόλ ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση πως έχει απαχθεί ένας Ούγγρος πολίτης και πως κινδυνεύει η ζωή του.


Αμέσως σήμανε συναγερμός και ενεργοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις του νομού και κυρίως η Ασφάλεια Πύργου για την εξιχνίαση της υπόθεσης.


Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο στην Γλύφα Βαρθολομιού όπου έμενε προσωρινά ο 53χρονος Ούγγρος οδηγός, το θύμα της απαγωγής που μετά την μικρή του περιπέτεια είχε επιστρέψει και πάλι στο ξενοδοχείο που έμενε.

Στην κατάθεσή του στους Αστυνομικούς υποστήριξε ότι τον απήγαγαν δύο άτομα, τον εξανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ένα μερσεντές ιχ, του έδειξαν το πιστόλι στην προσπάθεια τους να το πιέσουν να τακτοποιήσει μία οικονομική εκκρεμότητα που είχαν μεταξύ τους που έφθανε γύρω στις 10.000 ευρώ.


Μάλιστα όπως είπε στους αστυνομικούς του έδωσαν και μια σφαίρα των 9 μμ και τον άφησαν στην Αμαλιάδα λίγη ώρα αργότερα. Αυτός από εκεί πήρε ταξί και επέστρεψε στο ξενοδοχείο όπου έμενε από όπου χθες νωρίς—νωρίς έφυγε για να επιστρέψει στην πατρίδα του.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση και σύμφωνα με πληροφορίες ο 53χρονος ή κάποιο στενό συγγενικό του πρόσωπο χρώσταγε σε δύο άτομα από την Άρτα γύρω στα 10000 ευρώ από την αγορά εσπεριδοειδών τα οποία όμως δεν είχε καταβάλλει.

Φαίνεται πως τα δύο άτομα ένας 41χρονος και ένας 45χρονος στην προσπάθειά τους να τον πείσουν να τους δώσει τα λεφτά τον βρήκαν τον έβαλαν στο αυτοκίνητο του 41χρονου και τον έκαναν βόλτες για δύο τουλάχιστον ώρες προσπαθώντας να τον πείσουν να καταβάλλει τα λεφτά.

Για τον λόγο αυτό τον άφησαν να επικοινωνήσει με τους δικούς του στην Ουγγαρία προκειμένου αυτοί να καταθέσουν ένα πόσο σε κάποιο λογαριασμό. Οι δικοί του όμως ενημέρωσαν την Ουγγρική Αστυνομία και με την σειρά της την Ιντερπολ που ενημέρωσε την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.


Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι άνδρες της Α.Δ. Ηλείας και κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον ιδιοκτήτη του ιχ που χρησιμοποιήθηκε για αυτή την περίεργη απαγωγή.


Ένα από τα στοιχεία που έκαναν τις διωκτικές αρχές να ανησυχήσουν ήταν το γεγονός ότι στον 53χρονο Ούγγρο οι φερόμενοι ως δράστες έδωσαν μια σφαίρα ως ενθύμιο. Μία κίνηση που συνήθως σε πρακτική που ακολουθεί η μαφία με τα υποψήφια θύματα της όπου τους δίνει την σφαίρα για να αυτοκτονήσουν πριν αυτοί επιχειρήσουν να τους σκοτώσουν.


Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι για τον ίδιο λόγο την έδωσαν και οι δύο έλληνες που είναι από την περιοχή της Άρτας στον 53χρονο οδηγό από την Ουγγαρία που χθες το πρωί αναχώρησε για την πατρίδα του χωρίς να έχει πάθει το παραμικρό.


Παναγιώτης Παυλόπουλος

ΠΗΓΗ: patrisnews.gr


Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: