ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

ΚΙ ΟΜΩΣ!!!

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Εκατομμύρια ευρώ.... σάπισαν!!!


Τις εκκρεμότητες των παραγωγών που ενεργοποιούν τα δικαιώματα τους την τελευταία στιγμή προσπαθούν τώρα να τακτοποιήσουν οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών για να μη χαθούν χρήματα από τις αγροτικές επιδοτήσεις.

Τυπικά η προθεσμία έληξε( στις 17 Μαίου σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ) όμως ουσιαστικά οι αγρότες φαίνεται να έχουν ένα μικρό περιθώριο λίγων ημερών να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους, χωρίς να υποστούν μείωση των επιδοτήσεων τους.

Οι Ενώσεις επικοινωνούν καθημερινά με τους αμελείς παραγωγούς και τους καλούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.
Παράλληλα, παρέλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το αρχείο με τα στοιχεία των δικαιούχων επιδοτήσεων που ενεργοποίησαν δωρεάν τα δικαιώματα τους στον Οργανισμό.
Έτσι δεν θα μπερδευτούν τα στοιχεία των δικαιούχων που κατέθεσαν αιτήσεις στις Ενώσεις με των παραγωγών που προτίμησαν να ενεργοποιήσουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τις τελευταίες μέρες πριν την τυπική λήξη της προθεσμίας ενεργοποίησης των δικαιωμάτων τους οι αγρότες «γέμισαν» τα γραφεία των ΕΑΣ για να εξυπηρετηθούν. Οι ώρες αναμονής είχαν αυξηθεί, πολλοί δικαιούχοι χρειάστηκε να περιμένουν από το πρωί μέχρι το απόγευμα μέχρι να καταφέρουν να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους. Μετά τις 17 Μαίου η κατάσταση έχει εκτονωθεί αν και εξακολουθεί να υπάρχει ταλαιπωρία.


Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους παραγωγούς που εισέπρατταν κάτω από 200 ευρώ το χρόνο έσπευσαν να μεταβιβάσουν τα δικαιώματα τους σε άλλους δικαιούχους για να μη χάσουν τις επιδοτήσεις τους.

Γιώργος Κ.Ροζής

πηγή: http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=1989

Bookmark and Share

Δεν υπάρχουν σχόλια: